Wie is je partner in Privacy?

Per 24 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming als nieuwe privacy wet- en regelgeving in gegaan. Vervolgens hebben organisaties twee jaar de tijd gekregen om zich voor te bereiden op de werking van de nieuwe wetgeving. Recent, per 25 mei 2018, is de AVG rechtstreeks van toepassing op alle organisaties welke persoonsgegevens verwerken. Nu is privacy regelgeving geen core business voor de meeste organisaties. Ieder heeft zijn expertise in productie of dienstverlening waar hij of zij passie in heeft. Mogelijk ingegeven door het familiebedrijf voort te zetten of vanuit deskundigheid daar zijn vak van gemaakt. Gelukkig, je moet doen waar je plezier aan beleeft, dan zit je in jouw kracht!

Maar terug naar de vraag, wie is je Partner in Privacy?

Met de komst van de nieuwe regelgeving zijn er verschillende partijen op de markt gekomen die uw organisatie kunnen adviseren op het gebied van de AVG en relevante privacy onderwerpen. Vanwege wet- en regelgeving denkt u het eerste aan juristen. Zij zijn opgeleid en deskundig in wet- en regelgeving te interpreteren en kunnen in de context van uw organisatie beoordelen wat voor u relevant is. Er is wel verschil merkbaar hoe juristen regelgeving toepassen; ruled based, zijnde; de regels van de wet volgen of principle based, zijnde; het principe van de wet volgen. Vanuit de techniek worden veel IT bedrijven benaderd door organisaties voor hulp en advies om aan de AVG te voldoen. Over het algemeen zijn IT bedrijven en haar medewerkers techneuten en weinig begaan met regelgeving. Zij zijn wel bekwaam om beveiligingsmaatregelen te nemen om uw organisatie te beschermen voor hackers, beschikbaarheid van ICT en een veilige data uitwisselingen. Als derde partij bieden verzekeraars nieuwe producten aan om uw risico's te verzekeren. Voor de juiste verzekering en voldoende dekking van uw organisatie risico is vooraf wel een risico inventarisatie nodig. Welke risico's loopt u, wat is er al verzekerd en welke risico's accepteert u als ondernemer of organisatie?

Het belang voor bescherming van persoonsgegevens

Wat u nodig hebt is het vertrouwen van uw relaties en medewerkers te behouden. Dit doet u door zorgvuldig de persoonsgegevens van uw klanten, uw leveranciers en afnemers en uw medewerkers te beschermen. Vertrouwen in uw organisatie versterkt u door te zeggen wat u doet en na te komen wat u hebt beloofd. Vanuit mijn passie om de klantbelofte waar te maken, ben ik sinds 2012 als compliance officer zelfstandig actief. Op het fundament van vertrouwen ambieer ik de compliance van organisaties te versterken.

Privacy is voor iedere persoon een waardevol goed.

Ik heb mij daar in gespecialiseerd om voor u een waardevolle DPO Partner te zijn.

Met vriendelijke groet,

Frans Pijnenborg CCP DPO 

Ambitie Frans Pijnenborg,
de man achter DPO Partner

Vanuit mijn passie om de klantbelofte waar te maken, ben ik sinds 2012 als compliance officer zelfstandig actief. Op het fundament van vertrouwen, ambieer ik het functioneren van organisaties te versterken. Privacy is voor iedere persoon een waardevol goed. Ik heb mij daar in gespecialiseerd om voor u een waardevolle gesprekspartner te zijn.

frans - Frans Pijnenborg CCP DPO

Kantoortijden:
Maandag tot en met vrijdag
8.30 – 17.00 uur

Privacy gaat 24/7 door.
In geval van calamiteit zoals een datalek of een default zijn wij altijd bereikbaar. 

Privacy- en cookie statement

Copyright © www.dpopartner.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites