Oeps het ging fout, wat wordt mijn privacy boete?

 In de afgelopen periode zie je veel berichten voorbij komen met de boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens kan opleggen. Wordt ondernemers angst aangepraat om vervolgens juridische advies uren te kunnen verkopen? De privacy regelgeving wordt complexer gemaakt dan werkelijk nodig is. Heel veel onderwerpen zijn voor organisaties niet relevant of hebben een andere lading dan doet vermoeden. Ik betreur deze media uitingen omdat zowel organisaties als de betrokkene daar niet mee zijn gebaat.

Valt het dan allemaal wel mee die AVG?

In mijn blog van 27 januari 2018 vroeg ik al aandacht voor de privacy ambitie van uw organisatie?

Welk privacy belang kent u toe aan de belanghebbende voor uw organisatie, klanten en/of medewerkers, om hun persoonsgegevens te beschermen. Hiermee wilt u het vertrouwen in uw organisatie behouden voor de continuïteit van uw organisatie. De Europese privacy regelgeving is ingesteld om persoonsgegevens van natuurlijke personen te beschermen. Dit vanwege het feit dat privacy bepalend is voor wat we dagelijks zien, doen en in de toekomst als mens kunnen ondernemen. U heeft daar als organisatie ook belang bij.

Wat wordt dan de boete als ik AVG regelgeving schendt?

Wanneer door de Autoriteit Persoonsgegevens wordt geconstateerd dat u zich niet houdt aan de regelgeving, ontvangt u een dwingend verzoek maatregelen te nemen. Als u dit niet verzoek niet opvolgt of onvoldoende adequaat reageert riskeert u een boete. Deze administratieve geldboete kan oplopen tot € 20 mio of, voor een onderneming, tot 4% van de totale wereldwijde jaaromzet in het voorgaande boekjaar, indien dit cijfer hoger is. Daarnaast komen nog de bijkomende kosten van bijsturing in de organisatie om vooralsnog aan de AVG te voldoen. Maar belangrijker voor uw organisatie is de reputatieschade naar uw klanten en in uw marktgebied.

Blijft de vraag aan u; Wat is het belang in bescherming van persoonsgegevens voor uw organisatie? 

Missie

Vanuit mijn passie om de klantbelofte waar te maken, ben ik sinds 2012 als compliance officer zelfstandig actief. Op het fundament van vertrouwen ambieer ik het functioneren van organisaties te versterken. Privacy is voor iedere persoon een waardevol goed. Ik heb mij daar in gespecialiseerd om voor u een waardevolle partner te zijn.

frans  - Frans Pijnenborg CCP DPO -

Kantoortijden:
Maandag tot en met vrijdag
8.30 – 17.30 uur

Privacy gaat 24/7 door.
In geval van calamiteit zoals een datalek of een default zijn wij altijd bereikbaar. 

Privacy- en cookie statement

Copyright © www.dpopartner.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites