Skip to main content

Maturity level, waar staat uw organisatie?

Menig organisatie heeft zich inmiddels ingericht op de AVG.Register van verwerkingen is opgesteld, privacy statement staat op de website en er is een datalek procedure. Er is een verantwoordelijke aangesteld voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming en hij of zij laat regelmatig van zich horen en blijft awareness vragen voor de AVG. De inrichting is gereed en we denken aantoonbaar te voldoen aan de AVG.

Artikel 24 van de AVG schrijft voor dat je maatregelen evalueert en indien nodig geactualiseerd.

Voor de AVG ken je verschillende maturity levels (volwassenheids fases) om te voldoen aan de AVG.

De wetgeving biedt ruimte om aan de hand van de aard van uw activiteiten en risico's voor bescherming van persoonsgegevens keuze te maken in te nemen beheermaatregelen. Daarnaast heeft u nog een ander belang, zijnde; Vertrouwen behouden van uw klanten, medewerkers en opdrachtgevers. De kwaliteit van uw organisatie draagt bij in het aantoonbaar functioneren en daarmee vertrouwen behouden. Stephen Covey heeft daar een schitterend boek overgeschreven; "De snelheid van vertrouwen". Een aanrader om eens te bestellen en te lezen.

DPO partner biedt een Audit AVG om te toetsen of u aantoonbaar voldoet aan de AVG. Tevens levert dit u aanbevelingen op om de kwaliteit van uw organisatie te verhogen. Wij beoordelen uw AVG documenten, houden interviews binnen uw organisatie, maken een risico analyse op uw bedrijfsactiviteiten enrapporteren aan de verantwoordelijke. Hiermee krijgt u inzicht welk maturity level uw organisatie zich bevindt en gezien uw activiteiten welk level minimaal noodzakelijk is. In bijgaand overzicht ziet u de verschillende volwassenheidsniveaus van van Initial tot Optimised.

Wilt u het u weten waar u staat en pro-actief aan het stuur zitten, neem contact op met DPO Partner. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.