Bescherming van medewerkers

In deze hectische tijd van maatregelen om verspreiding van Corona virus tegen te gaan blijft ook van belang medewerkers te beschermen. En dan bescherming om zorgvuldig met hun persoonsgegevens om te gaan. Ook omdat de AVG van kracht blijft. Er komen voorbeelden op het internet voorbij dat medewerkers bij de poort worden getemperatuurd. Hiervoor is geen legitieme grondslag en er worden dan bijzondere persoonsgegevens verwerkt. Of bijvoorbeeld het installeren van "Time tracking software" om medewerkers die thuis werken te kunnen volgen. Werken zij wel volgens de werkgever?

De grondslag van toestemming van medewerker is hier niet van toepassing. De betrokkene kan geen vrijelijk toestemming geven vanwege de hiërarchische verhouding tussen werkgever en werknemer.

Ga met elkaar in gesprek en maak helder het doel van de verwerking van medewerker gegevens en wat daarvoor de wettelijke grondslag is. Verwerk daarbij niet meer persoonsgegevens dan noodzakelijk. In deze tijden blijft het van belang elkaar te blijven vertrouwen.

Roept dit toch nog vragen op, neem contact met mij op.

Vriendelijke groet,

Frans Pijnenborg

Ambitie Frans Pijnenborg,
de man achter DPO Partner

Vanuit mijn passie om de klantbelofte waar te maken, ben ik sinds 2012 als compliance officer zelfstandig actief. Op de waarde van vertrouwen, ambieer ik het functioneren van organisaties te versterken. Privacy en IB vormen een waardevol goed voor iedere organisatie. Ik heb mij daar in gespecialiseerd om voor u een waardevolle gesprekspartner te zijn.

frans - Frans Pijnenborg CCP DPO

Contact

DPO Partner
Spoorlaan 21K
5038 CB Tilburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
013 505 3383
K.v.K nr. 70052581

Kantoortijden:
Maandag tot en met vrijdag
8.30 – 17.00 uur

Privacy gaat 24/7 door.
In geval van calamiteit, datalek of incident, zijn wij altijd bereikbaar. 

Privacy- en cookie statement

Copyright © www.dpopartner.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites